Wat zou jij doen als je terug in de tijd kon reizen?

wormholeWat als je nog eens terug in de tijd kon reizen, met alle kennis die je nu hebt? Zou je leven er dan anders uit zien? We weten van parallel werelden, maar tijdreizen is ook een fenomeen dat al lang bekend is. Hoe gaat dat? Door een 'wormgat', natuurlijk.

 

 

 

 

 

Volgens de algemene relativiteitstheorie van Einstein behoort tijdreizen niet tot het rijk der fabelen.

Natuurkundigen hebben piepkleine deeltjes die muonen worden genoemd enkele fracties van een seconde in de toekomst weten te sturen, door de zwaartekracht rondom de muonen te manipuleren.

Dit wil niet zeggen dat we binnenkort beschikken over de technologie om mensen 100 jaar in de toekomst te sturen.

Korte weg

Uit onderzoek in het tijdschrift van het American Institute of Aeronautics and Astronautics blijkt dat terugreizen naar het verleden mogelijk moet zijn via een wormgat, een hypothetische ‘korte weg’ binnen de ruimtetijd.

“Je kunt met behulp van wormgaten naar het verleden of de toekomst gaan,” zei astrofysicus Eric W. Davis van het EarthTech International Institute for Advanced Studies in Austin in de staat Texas. Hij schrijft over tijdmachines en de mogelijkheid dat wormgaten kunnen worden gebruikt om terug in de tijd te reizen.

Het bestaan van wormgaten is echter tot op heden niet bewezen en daarnaast is de kans zeer klein dat ze groot genoeg zullen zijn om er een mens doorheen te sturen.

Kennis

Volgens Davis moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld een schip sneller dan het licht van het ene naar het andere punt te laten reizen door een korte weg te nemen via een wormgat. Een wormgat kan theoretisch gezien worden gebruikt om door zowel de ruimte als de tijd te reizen.

Het probleem is echter dat de huidige kennis over de relativiteits- en de kwantumtheorie tekortschiet. Om een theoretische manier te bedenken waarop terugreizen naar het verleden mogelijk is moet eerst een universele kwantumzwaartekrachttheorie worden opgesteld.

Bron: Deredactie.beLivescience.com

 

 

Top