Goed nieuws: mannen kijken niet meteen naar borsten...

vrouwenogenVrouwen klagen weleens dat mannen te snel naar hun borsten kijken. Uit onderzoek blijkt dat dit onzin is: mannen kijken eerst naar de ogen en de glimlach van een vrouw voordat ze een blik werpen op het stel borsten waar een vrouw de beschikking over heeft.

 

Dit blijkt uit een Brits onderzoek waarin duizend mannen en duizend vrouwen aan meededen. De onderzoekers poogden erachter te komen waar mannen het eerste naar kijken als ze een vrouw ontmoeten en vice versa. Zo'n 70 procent van het mannenvolk dat meedeed keek als eerst naar de ogen van een vrouw. Ook het haar en de omvang van een vrouw worden snel opgemerkt door mannen.

Vrouwen keuren eveneens als eerst de ogen van een man. Daarna kijken ze naar de glimlach van de man, gevolgd door zijn lengte, weet de Daily Mail.

Wij weten dat het bij vrouwen juist andersom is. Vrouwen scannen een milli fractie van een seconde het kruis van de man. Onbewust natuurlijk. Daar is de wetenschap achter gekomen door de ogen de scannen aan de hand van het bekijken van plaatjes.

Top