Zo word je miljonair (column)

geldVakantie! Een mooi moment om de balans op te maken. Wat ging goed en wat ging minder goed de eerste helft van dit jaar. En hoe nu verder groeien de tweede helft van 2013? Het is goed om even afstand te nemen van je onderneming en als toeschouwer te kijken wat je bereikt hebt. En minstens zo belangrijk: hoe je dat bereikt hebt. Want hard werken is niet moeilijk. En nog harder werken is ook zo ingepland. Maar hoe kun je nu een groeistrategie bepalen die voor jou werkt, zodat je verder kunt bouwen aan jouw plan om miljonair of toch ten minste financieel onafhankelijk te worden.

 

Om een groeistrategie te bepalen die effectief is, is het belangrijk je af te vragen wat je echte doel is? Waar ben jij nou echt goed in én kun je het meeste in betekenen voor je klanten? Want natuurlijk wil je groeien in omzet. En droom je van je financiële onafhankelijkheid. Maar waarom? Hoe creëer je nu de meeste waarde voor jezelf én voor je klanten.

Een valkuil waar veel ondernemers zich niet bewust van zijn, is dat ze veel energie stoppen in een doel dat niet het echte doel is. Dat gebeurt als je je richt op het resultaat. Zo richt je je bijvoorbeeld op financieel onafhankelijk worden. Je bent hier zo druk mee (en hard aan het werk), dat je voorbij gaat aan je onderliggende doel wat je echt raakt. Zo put je jezelf uit en maak je het jezelf lastig om continu te blijven groeien. Vraag jezelf af: welke bijdragen wil je leveren? Wat voor verschil wil en kun jij maken? Als je dit ontdekt kun je je richten om een doel waar het je echt om gaat. Dat je hiermee veel winst wilt behalen staat buiten kijf. Sterker nog, je bent zo enthousiast en bevlogen dat je weet dat je hier miljonair mee wilt en wie weet kunt worden.

Blijven vasthouden aan je doel vraagt vertrouwen. En vertrouwen vraagt onderhoud. Ook ik vind het een hele uitdaging om mij te blijven richten op mijn persoonlijke doel. Mijn doel is anderen inspireren en zakelijk helpen groeien. Dan ben ik helemaal in mijn element. Ik ben waardevol voor mijzelf én voeg maximaal waarde toe aan anderen. Helaas door alle drukte en vragen die op mijn pad komen, schiet ook ik regelmatig door in hard werken en ben dan toe aan vakantie om even afstand te nemen en terug te gaan naar mijn basis.

Op vakantie kom ik tot rust en zie ik weer duidelijk voor ogen wat ik echt belangrijk vind. Hoe heerlijk om die rust weer in mijn lijf te voelen en weer haarscherp voor ogen te hebben waarin ik wil bijdragen en vooral waarom ik dit wil. Het is dat ‘kwalitatieve’ doel wat mij echt in beweging brengt en mijn groei in gang zet. Dit geeft mij weer de energie en inspiratie hoe ik verder wil en kan groeien en welke acties ik ga nemen. En met dit vertrouwen kan ik nu echt genieten van een heerlijke vakantie.

Top