Ik zie hoop

bloemen13Ik zie hoop, nieuwsbrief Lilian Ferru

 

Wil de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Schrijf je dan in op de voorpagina van deze website

 

Lieve jij,
 
Begin vorig jaar werd ik gevraagd om een bootcamp te organiseren voor jongeren, om te ‘ont-digitaliseren’. Als je nog nooit van dit woord hebt gehoord; het betekent uit de hypnose komen van de telefoon, games, tv, of welk scherm dan ook. Ik had het draaiboek klaar. Drie dagen zonder telefoon, dat was de opzet, maar ja het ging niet door.  
 
Ik heb me altijd wel een beetje afgevraagd hoe de generatie na mij, in het leven staat. Zelfs kleine kinderen krijgen al een gsm, waar ze spelletjes op kunnen doen. Ergens had ik het idee dat ‘de jeugd van tegenwoordig’ te weinig ruggengraat heeft door te veel pampering. Als je constant op social media actief bent, ben je ook gemakkelijk manipuleerbaar.
 
Het zal vast voor een deel waar zijn, maar dit geldt beslist niet voor iedereen. Een van de weinige mensen die ik tegenwoordig nog volg is Jorn Luka. Hij is een jonge gast, een vrije geest, die de moed heeft om bepaalde thema’s te onderzoeken en allerlei mensen te interviewen die een andere kijk verwoorden, dan wat ons tegenwoordig zoal de strot wordt afgeduwd. Zo kwam Nadja van Osch in beeld. Ik had nog nooit van haar gehoord, maar ze heeft een goed boek geschreven: ‘Love Revolution’. Veel van wat ze zegt weten we al, en verkondig ik zelf al jaren, maar ze heeft een toegankelijke schrijfstijl en vat het nog eens allemaal samen. Zijn we wel trouw aan onszelf? Leven we vanuit angst of liefde? Het is helemaal van deze tijd en de moeite van het lezen waard.  
 
Oh, er is hoop, denk ik. Dit zijn bewuste mensen, die in het spoor lopen van de weg die wij hebben gebaand. En dan heb ik het over de spirituele mens vanaf 50 jaar. Het werk dat wij hebben verzet, wordt wel degelijk opgepikt en snel ook. Waar kies je voor in deze maffe situatie? Waar ik een heel leven over deed, weten zij al rondom hun dertigste. En ze verkondigen het ook. Hun waarheid is niet  helemaal zonder risico is. Je kunt zomaar verguisd en afgebrand worden.
 
Dat is wat Isa Kriens is overkomen. Deze juriste staat bekend als de kleine activist. Ook weer zo’n jonge vrouw die niet bang is om haar waarheid te spreken en daar natuurlijk door een bepaalde groep op wordt afgerekend. Dat is erg, totdat je inziet dat de mening van een ander onbelangrijk is als je van jezelf houdt. Ik vind het mooi hoe ze in het gesprek met Jorn Luka in al haar kwetsbaarheid spreekt over het vreselijke lot dat bepaalde kinderen ondergaan. Het liefst wil ze het hele reguliere onderwijssysteem vernieuwen, maar ja, begin er maar eens aan. Ze voelt dat dit niet haar taak is.Te zien op: www.jornluka.com
 
Het goede nieuws is: het bestaat al! Er is al een liefdevol onderwijssysteem, dat weliswaar langzaam van de grond kwam, maar nu een vlucht neemt. Mensen halen hun kinderen van school, omdat ze genoeg hebben van het oude systeem, en hoe de kleintjes allerlei flauwekul over ‘genderneutraal’, krijgen geleerd. ‘Je hoeft nu nog niet te beslissen of je een jongen of een meisje bent’. Waar slaat dat op? Het zal wel toeval zijn dat ik Gentile Boymans en Jean Freer, de oprichters, in de stad tegenkom. ‘Ik dacht dat jullie hard aan het werk zijn, en nu kom ik jullie hier gezellig tegen’, maak ik een grapje. Ze vertellen dat dit hun eerste dagje uit is, na heel lang keihard werken. Het IBBO – Ik Ben Bewust Onderwijs- is bezig aan een landelijke opmars en gaat ook uitbreiden naar Duitsland. Dit is een school waar een kind zichzelf mag zijn. Waar het in zijn eigen tempo mag leren, en ook even op de bank mag liggen als het genoeg heeft van alle informatie. Hier wordt het kind als heel en heilig gezien. Als een lichtwezen dat inspraak heeft in het leerplan. Leren krijgt een heel andere dimensie, omdat je eigenlijk alles al weet.
 
Zes jaar geleden heb ik beide dames geïnterviewd. Dromen worden werkelijkheid. Jean Freer heeft de behoefte van deze tijd goed voorzien en alles is meer dan klaar om kinderen en jongeren op te vangen en te begeleiden. Voel jij je geroepen om een bijdrage te leveren? Door de snelle groei is er vraag naar leerkrachten en begeleiders. www.ibbo.eu
 
Hier het interview van toen: youtube.com/watch?v=3BEJhjQIQgY&ab_channel=LilianFerruProductions
 
Ik zie hoop. Hoewel soms het tegendeel waar lijkt te zijn, is er in de onderstroom wel degelijk een ontwaken en een tegenbeweging gaande. Niet iedereen zal er voor uitkomen, maar velen denken zich het zijne. Er kan geen draagvlak zijn, als we ons geloof onttrekken aan de waanzin van de dag en niet meer meedoen met het liefdeloze, de afscheiding, de polarisatie en alle nonsens die over ons wordt uitgestrooid. Er is liefde, er is eenheid, er is waarheid, er is moed, en er zijn wakkere mensen van alle leeftijden die vanuit het hart leven. Dan doen we niet meer mee aan dat wat nep is. Dan wenden we onze blik af en kijken naar de sterren. Dan nodigen we de herinnering uit aan wie en wat we zijn, om in ons bewustzijn te komen.
 
Het gebeurt, heus, en dat is zo hoopvol, dat ik alleen maar gelukkig kan zijn. Dat is wat Paul steeds bedoelt: ‘Eén met de Bron en niets anders’, omdat dit het enige is waar je blij van wordt. Onze missie is niet klaar, maar het is wel zo fijn dat alles, op de een of andere manier, in het tijdloze besef van verbondenheid samenkomt. Nu, terwijl het zo nodig is, houden we moed en doen we waar we voor gekomen zijn. Ieder op z’n eigen manier. Groot respect voor iedereen die trouw aan zichzelf is.
 
Liefs, Lilian


Bekijk ook het filmpje over vertrouwen. youtube.com/watch=EwEYZFL_B9k&ab_channel=LilianFerruProductions
 

De volgende healing van Paul in Brunssum is op zondagmiddag 14 november. Dit is goddelijke tijd met gelijkgestemden en genieten van een hapje en drankje. Met uitzicht op een prachtige tuin. Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Roos van Hoop: Er is weer een kleine oplage beschikbaar. Je kunt het sieraard bestellen via: www.jijbenteenwonder.nl

A
ngelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Dankjewel voor de liefde die jij bent.   
Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen. 
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening:
IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Top