De avonturen van kitten Baghwan en Lisa, nu met deel 5

baghwan2De avonturen van kitten Baghwan en Lisa

 

 

Wil je deze nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Schrijf je dan in op de voorpagina van deze website

 

 

Lieve Jij,

Sinds onze kitten Baghwan zijn vriendinnetje Lisa heeft ontmoet, is er bij ons het nodige veranderd. Ze kennen elkaar van het zelfde huis en dragen dezelfde geur. Ik voorzag al een grote romance, met over een jaartje een nestje. Wat genieten we van deze prachtige katjes. Hoe ze rondrennen, spelen, alles ontdekken. Is dit een match in heaven? Of loopt het heel anders? In dit tweede deel laat ik je zien hoe het ons is vergaan.

De laatste tijd was in elk geval een mooie oefening in niet oordelen. Kun je gewoon zonder iets te vinden, naar de wereld in kijken? Aan een dier kun je niet vertellen dat als je je verdedigd, de kans groot is dat je ook wordt aangevallen. Baghwan is natuurlijk de macho, die zich wil laten gelden. En toch is hij zo superzacht, laat zich over het buikje aaien, en kruipt snorrend tegen me aan. Lisa is een beauty, met staalblauwe oogjes. Zo klein nog, zo lief, en toch al een lady. Hoe wonderlijk ook, dat alles uit dezelfde oorsprong ontstaat en een eigen karakter heeft.

En wat is het heerlijk om liefde over een slapend katje in je armen, uit te storten. Ik hoef maar te zeggen: ‘ik hou zoooooveeeeel van jou’, en ik voel hoe mijn hart opengaat. Alsof er een regen van genade over me heen daalt. Alsof er een innerlijke lampje aangaat. Baghwan reageert er onmiddellijk op. Dan zijn we even samen in een lichtbubbel, waar tijd niet bestaat. ‘Een Cursus in Wonderen’ noemt deze bewustzijnsstaat het heilig ogenblik. Kan dat ook met een kat? Ja, dat kan. Het is niet de kat die iets doet. Ik ben degene die smelt. Ik ben het die de liefde vrij laat stromen, en die me verbindt met dit gevoel van eenheid. Het is iets van mezelf, iets dat in mij leeft en ongehinderd zijn gang kan gaan. Ik kijk naar pure onschuld, een schattig bolletje wol.

Hoe zou het zijn als ik, bij alles wat op mijn pad komt, me zo zou voelen? Wat doet het met een mens om steeds meer, steeds krachtiger, het pure licht dat je bent uit te stralen? Wat als je alles met liefde zou kunnen bezien, terwijl je in deze wereld leeft? Dat is precies wat Paul ons leert. Het gaat om het ontwaken, om ons te openen voor het tijdloze. Het gaat om een helder besef van eenheid, ongeacht wat er gebeurd. Als ons hart in vrede is, dan leef je in de eeuwigheid. Er is maar één liefde, en die wil alles omvatten. Dat is het Grote Plan, als je het mij vraagt. Vaak zijn de dingen helemaal niet wat ze lijken. Er zit iets heel anders achter, dat is ook in menselijke relaties zo.

Hoe fijn is het als we verzachten. Hoe bevrijdend is al we de muurtjes van angst naar beneden halen. In liefde ben je altijd veilig. Dan krijgen de dingen soms een onverwachte wending. Dat ga je in deel drie zien, waar Lisa de hoofdrol in speelt.

Liefs, Lilian

Beleef onze avonturen met Baghwan en Lisa mee… deel 3 is in de maak

 

Deel 1

 

Deel 2

 

Deel 3

 

Deel 4

 

Deel 5

Top