Niemand kan het recht om te geven van je afpakken

Afdrukken

geven3Een barmhartige daad wordt nooit vergeten. Nieuwsbrief Lilian Ferru

 

 Wil je deze nieuwsbrief rechstreeks ontvangen? Schrijf je dan in op de voorpagina van deze website.

 

Lieve Jij,

Weet je nog, dat ik eind vorig jaar het verhaal over Roy vertelde? Zijn moeder verhuisde naar Florida, toen hij nog maar een teenager was. Dat was behoorlijk ingrijpend. Nog afgezien van de cultuurshock, moet je je zien te handhaven in een nieuw land. Roy werd gepest omdat hij de taal niet machtig was, maar het lukte hem om zijn High School diploma te halen. Een baan vinden is niet gemakkelijk. De hitte, vaak boven de 45 graden, is ondraaglijk. Soms valt Roy flauw en wordt ontslagen. Geen geld, geen werk, leven van foodstamps, en op de grond in de keuken bij vrienden slapen. Tien jaar ploetert hij door. Als het echt niet langer gaat, komt hij terug naar Nederland. Wat neemt hij mee? Een koffertje, daar zit alles in wat hij heeft.

Groot respect heb ik voor zijn uithoudingsvermogen. Ik trek me zijn lot aan, want ik ken hem al sinds zijn geboorte. Een gevoelig vissenkind, met een groot hart. Via het Angelfonds vraag ik om hulp. Ik kan je helemaal niet vertellen hoe blij ik was met de respons. Zoveel liefde, betrokkenheid, warmte, en medeleven. Er is zoveel goedheid in de mensen. Nog steeds heb ik geen woorden om mijn dankbaarheid te omschrijven. Van de donaties kon ik een oud autootje kopen, dat het nog goed deed. Zo had Roy in elk geval vervoer, wat zijn kansen op werk zou vergroten. Namens jullie kon ik hem ook nog wat zakgeld geven, en een tweedehands laptop. Dat had hij totaal niet zien aankomen. Oh, je had zijn gezicht moeten zien. Mijn missie om hem te verrassen was meer dan geslaagd. Dankzij het Angelfonds, dankzij jullie, voelde hij zich welkom. En ook ik voelde me enorm gesteund.

Hoewel er geen geld is voor een appartement, vindt Roy via uitzendbureaus met tussenpozen werk. Het zijn niet de leukste baantjes, maar hij pakt alles aan. Ondertussen woont hij zolang bij iemand in. Het is niet de ideale situatie, maar ook nu zet hij door. Een tijdje gaat het goed, totdat het land stil ligt, het werk ophoudt, en hij tot overmaat van ramp op straat komt te staan. Kan zoiets gebeuren? Ja, dat kan. Roy heeft nu tijdelijk onderdak, een noodoplossing, waar hij niet te lang kan blijven. Hij is dringend op zoek naar een eigen plekje in de omgeving Heerlen, wat niet te duur is. Weet jij toevallig iets? Heb je een tip? Laat het me aub weten. En misschien heb je straks ook nog wel wat spulletjes over, want veel is er op dit moment niet.

Waarom heb ik het Angelfonds opgericht? Ooit zat ook ik in de penarie. Pas gescheiden, geen werk, weinig geld, en je ellendig voelen zonder uitzicht op wat dan ook. Toen gaf een vage kennis me zomaar 100 euro. Het was niet alleen mijn redding, zodat ik eten kon kopen, maar het gaf me ook het gevoel dat ik niet alleen op de wereld was. Dit heeft zo’n diepe indruk gemaakt, alsof een engel me te hulp schoot. Alsof de kosmos zich over mij boog. Iemand trok zich mijn lot aan, dat ben ik nooit vergeten. Ik wist ook dat ik dit gebaar moest doorgeven. Inmiddels bestaat het Angelfonds ruim twintig jaar. Heel wat mensen heb ik blij mogen maken, wat ik als een voorrecht zie. Als je werkelijk in de put zit, dan kun je wel een steuntje gebruiken. Het gaat mij erom dat men de moed niet opgeeft, en het vertrouwen in het goede niet verliest.

Er zijn natuurlijk nogal wat goede doelen, maar dit is persoonlijk, van mens tot mens. Ik ga gericht te werk, en breng de donaties zelf, zodat ik zeker weet dat het goed aankomt. Elk jaar met kerstmis helpt het Angelfonds gezinnen met kinderen, die in armoede leven. Tussendoor is er steun voor de personen waarvan ik hoor dat het nijpend is. Zoals nu ook met Roy. Ik kan dit alleen maar doen, dankzij jullie steun, medeleven, en betrokkenheid.

Maandag 15 juni is er om 19:00 een healing van Paul, op afstand. Hij doet dit belangeloos, omdat hij weet dat geven het hoogste goed is. Als je dit waardeert, steun dan het Angelfonds. Liefde is de maximale dienst die je aan een medemens kunt verlenen. Paul weet wat werkelijk waarde heeft, zowel in dit leven, als in het universum. Jezelf schenken, dat is het enige wat er toe doet.

Er zijn zoveel engelen…, zoals jij, vermomd in mensengedaanten. Er woont licht en liefde in jou. In waarheid zijn we allemaal verbonden. Dat is de betekenis van het kosmische principe: ‘dat al wat je geeft aan jezelf is gegeven’. Geven is vermeerderen, geven is delen. Het is een daad van vertrouwen, en het maakt blij. Geven is liefde uitbreiden, dat brengt altijd vreugde. Een barmhartige daad wordt nooit vergeten, en heeft een grotere impact dan je je nu kunt voorstellen. Niemand, niets, kan jouw recht om te geven van je afpakken. Dat is wat ons mens maakt. Dat is waar het leven om gaat. Dat is waarom we bestaan.

Vanuit het diepst van mijn hart, dankjewel alvast.

Liefs, Lilian.

Ps: Op de website: www.jijbenteenwonder.nl kun je lezen hoe je maandag kunt deelnemen. Onderschat de impact van de healing niet, en houd er rekening mee dat dit drie dagen doorwerkt. Je gaat merken dat je minder angstig wordt, dat er meer vertrouwen is, en vooral meer innerlijke vrede. Soms komen oude patronen naar boven, laat het maar gewoon gebeuren. Vaak zijn er fysieke reacties, zoals tintelingen op je hoofd, verschil in lichaamstemperatuur, of het gevoel dat er aan je getrokken wordt. Ook gaan de healings vaak gepaard met het innerlijk zien van kleuren, of plotselinge inzichten. Het doel is steeds dat jij meer voeling krijgt met jouw Wezen, en met de waarheid dat jij één bent met de Bron. Dat Liefde jou schiep als Zichzelf.

ANGELFONDS
Spirituele Zaken Limburg:
NL31ABNA0492460078
BIC:
ABNANL2A
Onder vermelding: Angelfonds