Waar gaat het eigenlijk om?

Afdrukken

plato grotNieuwsbrief, waar gaat het eigenlijk om?

 

 

 

Lieve Jij,

Goed nieuws: aanstaande zondag, 10 mei, om 13:00 uur is de vijfde healing op afstand van Paul, en zijn Lichtvrienden. Steeds meer mensen stemmen zich af, en vertellen ons over hoe het is geweest. Zoals Juliette T, die ons liet weten, dat ze zelden zo’n krachtige ervaring heeft gehad. ‘Ik deed mijn ogen weer open, na een tijdloosheid waarin een voor een, van onder naar boven, de chakra’s aangeraakt werden. De energie is daarna nog zeker twee dagen duidelijk waarneembaar in mijn lichaam blijven stromen. Daarna kwam er rust en een ‘verankering,’ die ik nog ervaar als ik stil word’. 

Het is juist in de stilte, dat we de verbondenheid met de Bron kunnen ervaren. Daar zijn we Thuis. Als jij in het licht staat, straalt alles met je mee. Waar we ons verenigen in het besef dat we één zijn met de Bron, worden we verlost van alle onzin waarin we geloven. Wanneer wij het idee van afscheiding ontkennen, vindt vanzelf genezing plaats. In feite gaat het om de herinnering dat jij goddelijk bent. Het is iets waar je je de hele dag op kunt afstemmen, ook als je gewoon boodschappen doet.

Geloof je werkelijk dat een winkelwagentje je voor ziekte en dood behoedt? Het script is allang geschreven. Wanneer jij geboren wordt staat vast ,en ook wanneer je deze wereld verlaat is al bekend. Welke zin heeft het dan, om je in de tussentijd zorgen te maken over wat je mogelijk kan overkomen? Angst verduistert het licht in jou. Het is een dwaalspoor. Je verstopt je achter mondkapjes, wantrouwt iedereen, en zoekt veiligheid buiten jezelf. Je meent dat de regering of de arts je gaat redden. Sommige mensen zouden nu niet eens hun huis uit komen, al zou hen nog zo verzekerd worden dat er geen gevaar is. De media heeft zijn werk gedaan, met een bombardement aan hypnotische angstmakerij.

Dit doet me denken aan het verhaal van Plato. Het gaat over een grot, waar mensen zo zijn vastgeketend dat ze maar één kant op kunnen kijken. Met hun ogen op een rotswand gericht, zien ze schaduwen van een licht dat niet van buiten komt, maar van een vuur achter hen. Dat wordt als de wereld gezien. Als een gevangene ontsnapt, kennis heeft van de werkelijke wereld, en iedereen wil bevrijden, zijn er maar weinigen die door de open deur stappen, de vrijheid tegemoet. Ze zijn zo verstard, dat je ze bij wijze van spreken moet loswrikken. Zo is het ook met een deel van de bevolking gesteld, dat gelooft in een illusie. Dat buiten de zon schijnt, gaat het bevattingsvermogen ver te boven.

Iemand zoals Paul is niet alleen buiten de grot. Hij heeft een universeel bewustzijn dat weet heeft van zijn galactische afkomst. Hij doorziet alles en is dan ook niet bepaald onder de indruk van welk werelds verschijnsel dan ook. Het zijn schaduwen. Ooit heb ik hem een aantal seconden in zijn ware gedaante mogen zien. Het was van zo’n onaardse schoonheid, dat ik het niet eens kan beschrijven. Zo mooi, zo krachtig, zo majestueus, zo intens, zo machtig, indrukwekkend, dat alles in mij verstomde. Toen wist ik ook dat wat hij met zich meebrengt, uniek is. Paul tilt je letterlijk op naar een andere werkelijkheid, waarin je zachtjes kunt ontsnappen aan de schijn waar je zolang in geloofde. Met de sensatie dat je grenzeloos bent, komt het vertrouwen: in jezelf, in je medemens, en in de toekomst.

En met het vertrouwen kan het hart zich openen. Liefde is vrijheid. Liefde zet niets gevangen, sluit niets op. Liefde houdt geen afstand. Liefde laat je de grote stralen zien, waardoor je nooit meer verblindt raakt. Alle liefde komt van de Bron en bevindt zich in jou. Je hoeft er alleen maar contact mee te maken. Dan wordt alles anders. Dan gebeuren de wonderen. Dan kijk je voorbij de vorm, de schaduwen, en weet je dat er zoveel meer is.

Dát is waar het werkelijk om gaat: om jezelf te kennen en om te ontwaken uit de matrix. Het gaat, erom dat je lichtvoetig door het leven gaat, want de deur naar de waarheid staat open. Je hoeft er alleen maar doorheen te gaan. We staren ons niet langer blind op de schaduwen, maar zingen het lied van dankbaarheid om dat, wat we in al onze grootsheid zijn.

Of ik één keer, of tien keer, per dag mijn handen was, het zal mij niet vrijwaren van wat in het script geschreven staat. Alleen het wonder bekort de tijd. Als liefde is begrepen, dan wordt er een fragment uit het verhaal geknipt. Dan hoef je niet door allerlei ellende. Beproevingen zijn lessen die nog niet zijn geleerd. Laten we onszelf dat besparen. Wonderen worden gezien in het licht. Jij bent één met de Bron en de Bron is één met jou. Tijdens de healing gaat het om de herinnering, dat jij bent en blijft zoals de Bron jou heeft geschapen. We rusten in de stilte, en we zijn kalm en ongeschokt door alle wereldse toestanden. We vragen om vrede. We vragen om veiligheid. De gedachte dat jij één bent met de Bron, zal jou door elke storm heendragen. Er is geen lijden dat ze niet genezen kan.

Denk met mij mee. Waar gaat het werkelijk om? Het enige wat jou te doen staat, is wonderdoener te zijn. Wat eigenlijk betekent dat je gewoon in liefde bent. Voor een wonderdoener bestaat er geen probleem dat niet op te lossen valt. De schijn van de dingen kan zich niet meer aan je opdringen. Wij roepen jou op, om je bij ons aan te sluiten. Zondag 10 mei wordt een dag van vrede. In tijdloosheid rusten we. En wanneer jij je afstemt, verzink je in stilheid, met maar één vraag: ‘Laat ik mij herinneren dat ik één ben met de Bron.’ En we nemen de tijd om uit de wereld weg te glijden naar andere oorden, om dan weer terug te komen, met een schittering in onze ogen. Een schittering die alles verlicht waar het naar kijkt. In ons samenzijn zullen we blij zijn en wordt alles opnieuw geboren. We zijn kalm, in vol vertrouwen. We breiden ons licht uit naar een tijdloze toekomst. Er heeft nooit een afscheiding plaats gevonden. Er is geen splitsing tussen jou en de ander. Dit is wat we op 10 mei gaan meemaken, dit is waar alle verdriet eindigt. Er is alleen eenheid, er is nooit iets anders geweest. Laten we dan de tijd die ons gegeven is, benutten om trouw te zijn aan het Ware, Goede, en Schone, zoals Plato zei. Laten we ons bevrijden van de ketenen, en naar buiten gaan, het zonlicht in. Licht doet leven. Dit is waar het werkelijk om gaat…

Liefs, Lilian

 

Deze healing is voorlopig de laatste van een serie van vijf. Meer informatie staat op www.jijbenteenwonder.nl, met een korte uitleg. Zodra de horeca open gaat, plannen we weer een healing in Heerlen.  

Hier een filmpje over de allegorie van Plato