Neem jezelf weer in eigendom

licht7Neem jezelf weer in eigendom. Nieuwsbrief Lilian Ferru. Jij bent het Licht.

 

 

Wil je deze nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Schrijf je dan in op de voorpagina van deze website

 

Lieve mensen,
 
Ik ben onder de indruk van de vele bedankjes die ik ontving, naar aanleiding van mijn laatste nieuwsbrieven. Wat ik schrijf is voor velen herkenbaar. Mensen weigeren om mee te gaan in de doemscenario’s, en voeren juist de liefde op. Dat is de enige echte remedie, als je het mij vraagt. Goed, ik zeg niet dat je niet je handen moet wassen, maar hou daarbij in gedachte dat jij onschuld bent. Als het dan toch moet, was je handen dan in onschuld.
 
Iets waar we echt niet op staan te wachten, is dat je banger wordt. Doe gewoon waar je je goed bij voelt. Als je het vervelend vindt om iemand de hand te schudden, maak dan het ‘namaste gebaar’. Zegen in plaats van te oordelen. Geef het goede voorbeeld door in vreugde te blijven. Glimlach, straal, kijk met liefde. En telkens als je twijfelt, herhaal je de zin van Paul: ‘Eén met de Bron en niets anders’. Zeg er achteraan, vanuit het diepst van je tenen: ‘Ik wíl dat er licht is!’ Alles vraagt om jouw liefde. Alles wat je vergeeft zal verdwijnen. ‘Ik zal vergeven en dit zal verdwijnen’. Dus ik heb ook nog wat te zeggen? Jazeker!

Maar hoe kun je vergeven, als je in paniek bent? In eerste plaats is het belangrijk dat jij jezelf weer in eigendom neemt. Al dit gedoe, deze hype, crises, of hoe je het ook noemen wilt, creëert een krachtig veld met een enorme zuigkracht. Voordat je het weet zit je er midden in. Er lijkt geen ontkomen aan, ook door wat we om ons heen zien. Alles gaat, of is, dicht. Onze blik is zowat hypnotisch gericht op wat zich buiten ons afspeelt. De innerlijke rust is ver te zoeken. Ik zei het al. Een leven in angst is geen leven. Je leeft niet eens. Je hebt geen voeling meer met jezelf, laat staan met de macht die jou is gegeven. Mensen laten zich meesleuren in het moeras, zie daar maar weer uit te komen, met het media bombardement.
 
Volgens: ‘Een Cursus in Wonderen’, is het geloof dat je aangevallen kunt worden, een aanval op je eigen onkwetsbaarheid. Ik zie daar wel de logica van in. Telkens als je bang bent, geloof je dat jou iets kan gebeuren. Niets anders dan jouw gedachten kunnen een aanval op je doen. Help, een virus lijkt me te bedreigen. Ik denk dat ik overgeleverd ben aan iets waar ik geen controle op heb. Je kunt het ook anders zien. Waar vertrouw je op? Op de wereld, of op de Bron? Ik kies voor het laatste. Ik ben geen deelnemer in dit drama. Ik kijk vanuit de Waarnemer in mezelf. Ik doe een stap terug en laat mij leiden. Onmiddellijk ben ik in vrede.
 
Probeer het maar uit. Haal maar eens diep adem, en zeg maar eens tegen jezelf: ‘Ik neem mezelf volledig terug in eigendom’. Durf het toe te laten. Je voelt meteen kracht door je heen stromen. Vanuit deze vrede kun je in gedachte zeggen: ‘Aan iedereen bied ik het wonder van genezing aan’. Ik stel me dan voor hoe deze intentie de planeet verlicht. Daar heeft de wereld zoveel meer aan, dan dat ik in de stress schiet. Al wat je geeft komt bij je terug, dat is een kosmische wet. Ik voel dan ook geen sprietje angst. Juist nu is het tijd voor de bewuste mens, om zijn plaats in te nemen door het goede voorbeeld te geven.
 
Toch maar even polsen bij Paul. ‘Schatje, moeten de mensen bang zijn voor het virus?’ Paul lacht, en maakt een wegwuif gebaar. Dan wijst hij met zijn duim naar beneden. Of met andere woorden: zorg dat je weg blijft uit de blabla. ‘Hoe doe je dat?’, vraag ik, terwijl ik het antwoord al weet. ‘Eén met de Bron en niets anders!’ Toch fijn om te weten dat dit het enige is wat ons te doen staat. Is het echt zo eenvoudig? Ja!
 
En ondertussen is er zoveel eenheid en verbondenheid. Vanavond even naar DWWD gekeken. Ik ben verrast door de positieve toon. Volgens Ruther Bregman, brengt een crises het beste bij de mens naar boven. Het hart gaat open, we gaan elkaar helpen, we zijn er voor elkaar. Er ontstaat een nieuwe wereld waar we weer creatief kunnen zijn, en het leven opeens meer waarderen. Opeens reiken we naar elkaar uit, en staan we te zingen op een balkon. Het goede, schone en ware, komt, zoals Plato het zou zeggen, tevoorschijn.

Dit virus heeft ons iets te vertellen. Hoe eerder we de boodschap begrijpen, hoe sneller het zal verdampen. Het ligt aan ons. Gaan we ons als bange muisjes in ons holletje verstoppen, of gaan we onze taak als wonderdoener op ons nemen? Jij bent perfect in staat om dit alles transformeren, puur door jouw vertrouwen. Dat is jou gegeven. Je hoeft er alleen maar aanspraak op te maken. Wereldwijd zijn er miljoenen wonderdoeners die de les van vandaag herhalen. ‘Het licht is gekomen. Ik heb de wereld vergeven.’ Dit is een nieuwe tijd, waarin de schaduw van het verleden mag verdwijnen. We zijn niet het slachtoffer van de wereld. Dit idee is een bevrijdingsverklaring. We staan onder geen andere wetten dan die van de Bron.
 
Vergeven, zegenen, je afstemmen, de liefde uitbreiden, het is het meest natuurlijk dat jij kunt doen. Laten we dieper reiken naar het licht in ons. En dan al die kindjes die vandaag buiten konden spelen in het zonnetje. Even time-out van al het ‘moeten’. Treuzelen, je vervelen, naar de vogeltjes luisteren, de warmte op je huid, madeliefjes plukken, picknicken, slenteren door de natuur. Er is weer tijd. Geen gehaast om naar het werk te komen, geen gedoe om de kinderen op tijd af te leveren.

Laten we genieten van het moment, dit heilig ogenblik, van al het moois dat ook gebeurt, van het elkaar opnieuw ontdekken. Wat maakt het uit wie nog met elkaar van mening verschilt. Het betekent allemaal niets. En wie weet wat hieruit voort komt en waar het ons brengt. Laten we in elk geval onszelf weer in eigendom nemen, door gewoon in liefde en vertrouwen te blijven. Meer is het niet.
 
Liefs, Lilian
 
Gisteravond hadden we bezoek. We genoten van muziek, van heerlijk eten, en van volle wijnen uit Italië. We sloten af met een groepshug. Vandaag ontving ik een filmpje van Yanti. Hij was er gisteren bij, en stuurde spontaan een boodschap die ik graag met je wil delen. Eenvoudig, zomaar, en recht vanuit het hart. 


 

Top