Er is niets aan de hand met jou, nieuwsbrief Lilian Ferru

lente1Laat je niet gek maken. Nieuwbrief Lilian Ferru. 

 

 

Wil je deze nieuwbrief rechtstreeks ontvangen? Meld je dan aan op de voorpagina van deze website. 

 

We hebben elkaar nodig

Lieve mensen,

Geniet je ook zo van het zonnetje, of is jouw hemel bewolkt door angst? Ik heb in elk geval heerlijk in de tuin gezeten, even niks, en daarna een uurtje met Paul de stad in. Er is nauwelijks verkeer op de weg, en wat is het heerlijk rustig in de stad. Als ik bij de kassa wat stereo- magazines wil afrekenen, word ik gewezen op een info-bord. Het is beter om te pinnen. Pardon?  
 
Daar gaan we weer: het virus dat rondwaart, en dat zomaar via een bankbiljet jou op je nek kan springen. En dat smerige pinautomaat dan, waar god mag weten met z’n vieze jatten aan heeft gezeten? Is dat wel safe? Ik probeer me zo ver mogelijk te houden van het gedoe rondom corona, maar er is geen ontkomen aan. De media gaat wel erg los, vind ik. Het is volle kracht vooruit om de angst te verspreiden. De propaganda wordt enorm opgeblazen, en het heeft effect. Mensen blijven thuis, werken in de eigen woonkamer, evenementen worden afgelast, vliegmaatschappijen annuleren vluchten, en wat al niet meer. Dat is natuurlijk niet zo best voor de economie. Nou ja, niet de hele economie. De horeca zal er onder lijden, maar firma’s die mondkapjes en desinfecterende middelen verkopen, hebben een feestje. Voor de rest lijkt het alsof alles een beetje stil is komen te liggen. Gelukkig gaan de wielerwedstrijden wel door.
 
Ik denk na over de betekenis van dit alles. Wat mij betreft wordt vooral de afscheiding benadrukt. Je mag elkaar geen hand meer geven, laat staan kussen of omhelzen. Er is ook al zoiets als ‘social distance’, waarbij je minimaal een meter afstand van elkaar moet zien te houden. De paranoia reageert. De ander wordt de vijand die jou mogelijk kan besmetten. Je ziet jezelf als zwak en bevattelijk. Ondertussen geloven miljoenen mensen wereldwijd dit verhaal, omdat ze de hele dag niets anders te horen krijgen.
Iets buiten je, kan jou iets aan doen.

Maar toch, iedereen met een bepaald bewustzijn weet dat het lichaam een gevolg is van de geest. De oorzaak van elke gezondheidstoestand, is het gevolg van wat je gelooft. Wat goed dat ik het boek: ‘Licht op genezing’ heb geschreven. Het komt als geroepen. Angst is een verdediging tegen liefde, waardoor we menen dat we ons moeten beschermen. Dat projecteren we als ziekte, schaarste, en pijn. Wie één is met de grenzeloze liefde in zichzelf, kan niet aangevallen worden. Ook niet door een virus. Waarom vertelt niemand dit? Valt het jou niet op dat er steeds op angst wordt ingespeeld? Dan moet het jou toch ook beginnen te dagen?
 
Ik maak me geen zorgen over het virus. Het gaat mij er meer om, dat mensen zo snel geneigd zijn om in alles mee te gaan wat hen aan stemmingmakerij wordt voorgeschoteld. De nadruk ligt vooral op het slechte nieuws, het aantal doden, de paniek, hoe hele gebieden in quarantaine worden geplaats, en dat we veel vitamine C moeten nemen. Ik hoor niets van het aantal mensen dat gewoon geneest, en ik hoor ook niets over de positieve effecten. Dat moet er ook zijn.
 
Als we in een populaire brasserie wat gaan drinken, ben ik meteen aan de beurt. Het is er leeg. Weer zie ik dat rare bordje, met het verzoek om te pinnen. Ik haal een tientje tevoorschijn, en wapper er mee alsof het een gevaarlijk voorwerp is. De kassière moet lachen. Paul verdiept zich in de magazines. Ik denk nog een beetje verder na. Als zoveel mensen thuis blijven dan is het stikstof probleem in ‘no-time’ opgelost. Ook de Co2 kwestie zal verdampen. Trump krijgt eindelijk minder media- aandacht. Als mensen thuis blijven dan wordt er geen oorlog gevoerd, geen bomen gekapt, geen zee vervuild, en zijn er minder uitlaatgassen. Alles zal sneller herstellen, dat is het goede nieuws. Toch ben ik hier niet tevreden mee.
 
Het mooiste zou zijn als dit alles, de wereld zou leren dat wonderen geen rangorde naar moeilijkheid kent. Zonder ons geloof in een virus, kan het eenvoudigweg niet bestaan. De enige remedie, is je herinneren dat je één bent met de Bron. Angst en liefde kunnen niet samen bestaan. Wie bang is, leeft niet. Een leven in angst is geen leven. Het tijdstip dat jij geboren wordt, en ook deze aarde verlaat, staat al vast. Je kunt jouw lot niet ontlopen. Ooit vertrek je. Dat kan door een ongeluk zijn, een ziekte, of je valt zomaar van de trap. Moet je je daar mee bezig houden? Dan ben je alsmaar gericht op de toekomst, en vergeet je om in vreugde dit moment te ervaren.  

Zeg eens, wat er is er werkelijk aan de hand met jou, terwijl je dit nu leest? Ik zal het je zeggen: NIETS! Laat ik je eraan herinneren dat wie jij werkelijk bent, eeuwig en onsterfelijk is. Het heeft geen zin om aan de lampenkap te hangen, voor iets dat misschien, ooit, waarschijnlijk, wel of niet, kan gaan gebeuren. Ik weiger om hierin mee te gaan, en in de tussentijd leef ik met plezier. Ik voel me immuun. Ik ga nog niet dood en jij ook niet. Kun je er daarop vertrouwen?  
 
Ik herinner me een terugkerende droom, die ik als zesjarig kind wel vaker had. Daarin was ik, op een paar familieleden na, alleen op de wereld. Ik mocht naar een speelgoedwinkel en kreeg alle speelgoed die ik maar wilde hebben. In het begin was ik blij, alles voor mij! Maar ik miste iets. Dat waren de mensen. Het voelde leeg en alleen. Achteraf bezien was het toen al voor mij duidelijk dat in je eentje, het leven niets voorstelt. Zonder menselijk contact is het pure armoede, hoeveel je ook bezit, of hoe diep je je ook verschanst. Als we in zachte zekerheid voor de liefde kiezen, zal alles genezen, zo vertaal ik dit nu. We hebben elkaar nodig. Juist nu is het tijd om te laten zien dat je je niet afzondert, en alles buiten de deur houdt. Dan gaan we maar dwars door alles heen.
 
Genezing is het vermogen dat iedereen moet en kan ontwikkelen, wil hij worden genezen. Liefde is het enige antwoord. Ik ga niet bang zijn voor mijn medemens, want dan voel ik me alleen op deze planeet. Angst is alleen maar een gebrek aan vertrouwen. Laten we blij zijn en genieten van de lente die in aantocht is. Zo mooi hoe de knoppen opengaan, hoe de bloesem zich in al haar pracht begint te laten zien. De wereld is zoveel meer dan een virus, en vandaag was er een stralende blauwe lucht.
 
Liefs, Lilian
 

Retreat Sardinië
Van zaterdag 25 april tot 2 mei (nog 1 plaats) en zaterdag 2 mei tot 9 mei (nog 1 plaats). Hoe is het om een week in pure vreugde te leven? De villa, het 'White House' ligt direct aan zee, met relaxplekken in de schaduw in de tuin, en met een strand naast de deur. Wil je erbij zijn? Voor meer informatie, Lilian: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

DE EEUWIGE JIJ, KORTE LEZING LILIAN EN IMPRESSIE HEALING PAUL

 

Top