Het virus van angst

angstIk weet niet hoe het jou vergaat, maar ik kan het woord ‘corona virus’ niet meer horen.

 

 

 

Je hoeft de tv maar aan te zetten, een krant open te slaan, of je wordt er mee doodgeslagen. Zelfs mijn ontspanning uurtje met de ‘Wereld draait door’, wordt erdoor verpest. Dan komt er weer een deskundige, of iemand die je vertelt dat je je handen 20 seconden lang moet wassen. Je zou er bijna smetvrees aan over houden.

Iedereen die ook maar een beetje weet heeft van hoe de wereld draait, is op de hoogte dat wij de wereld zelf creëren. Wat wij zien, is een weerspiegeling van onze gedachten. Zo binnen, zo buiten. Mijn liefdevolle gedachten zullen mij een wereld van vrede en veiligheid laten zien. Mijn angstige gedachten zullen mij een wereld van lijden en aanval laten zien. Wat je gelooft, wordt waar. Dat is ook waarom een placebo zo effectief is. Als je ervan overtuigd bent dat een bepaald medicijn jou geneest, dan gebeurt het gewoon, ook als het om een neppil gaat. Mensen staan op van hun sterfbed, als hun wordt wijsgemaakt dat ze een wondermiddel toegediend krijgen.

In waarheid kun je door niets buiten jou bedreigd worden. Dit vraagt om een training van je gedachten. Voordat je het weet, plug je in op velden waar je niet wilt zijn. We hebben dit alles al meegemaakt, met aids, sars, ebola. Je hoort er nauwelijks nog iets van. Voor mijn gevoel wordt het nieuwe virus enorm opgeblazen. Ja, mensen worden besmet en een aantal sterven er aan. We vergeten daarbij dat de griep jaarlijks 3 tot 5 miljoen zieken veroorzaakt, met 250.000 tot 500.000 doden als gevolg. Niemand haalt het in zijn hoofd om hele gebieden in quarantaine te plaatsen. Waarom treft de griep zoveel mensen? Omdat we er massaal in het geloven. Hoe vaker het woord ‘griep’ in het nieuws komt, hoe meer mensen de griep ‘krijgen’. Daar is zelfs onderzoek naar gedaan. Kun je nagaan wat het met je doet als je naar het journaal kijkt.

Ik weet weinig van virussen, hoe het ontstaat, muteert, zich verspreidt. Ik weet wel veel over hoe de mind werkt. Belangrijker dan het ‘bestrijden’ van een virus, is om uit de angst te blijven. Ongelooflijk hoe iedereen wordt gebombardeerd, de stemmingmakerij bereikt zowat z’n kookpunt. ‘Het’ is nu ook in Nederland. Niet het virus is het probleem. Het is het geloof in kwetsbaarheid, waar we ons voor moeten hoeden. Als hele delen van de wereld met mondkapjes rondloopt, dan gaan we geloven dat we bevattelijk zijn. Deze overtuiging is veel gevaarlijker dan wat dan ook. Leven in angst, is geen leven. Dan voelen we ons zwak, en overgeleverd aan het toeval. Volgens Paul zijn wij ‘dóór en dóór krachtig!’ Als je dit weet, kun je gewoon plezier hebben, en onbezorgd en blij zijn. Dat maakt immuun.

Ik ben niet bang voor een virus. Dat komt waarschijnlijk omdat ik nooit de griep heb. Ik ontmoet mensen die zich snotterend zorgen maken, dat ze Paul en mij niet aansteken. Dan ga ik ze omhelzen, als bewijs dat niets buiten mij, me iets kan doen. Dat is mijn remedie en die werkt prima. Het goede nieuws is dat er een andere manier is om ernaar te kijken. Dat is als we oordeelloos en in vrede blijven. Dat betekent ook dat je niet meegaat met de propaganda. Er is altijd wel wat op deze planeet. Het heeft geen zin om je gek te laten maken. De dag dat jij de aarde verlaat staat hoe dan ook al vast. Het enige antwoord op het angstvirus, is vertrouwen. Of zoals Paul het zegt: ‘Eén met de Bron en niets anders!’ Dit krijgt opeens een heel nieuwe betekenis.

Al lijkt het niet misschien niet zo, maar het massale ontwaken is in volle gang. We zullen steeds meer vergeestelijken, waardoor ziekte of een virus, niet langer kan bestaan. Het verdwijnt als liefde angst heeft vervangen. Liefde komt vanuit de Bron, die wij niet kunnen verlaten. Laat dit eens voor een moment tot je doordringen. Alles wat uit de Bron komt is heilig. Jij dus ook. Denk nog een stap verder. Heiligheid kan niet bedreigd worden. Sterker nog: Als je eenmaal jouw heiligheid hebt aanvaard, dan weet je dat je volkomen veilig bent. Je bevindt je in een lichtzuil, waardoor je onkwetsbaar bent. Daarom is het zo belangrijk om afgestemd te zijn. Jouw zegening zal alles doen verdwijnen. Waar je geen geloof aan hecht, verdampt vanzelf. Jouw genezende kracht is onbeperkt. Laten we daar aanspraak op maken. Er is niets dat jouw heiligheid niet kan, dat we dit niet vergeten.

Ik zie je graag op 7 maart, bij de healing, in Heerlen.

www.jijbenteenwonder.nl

Liefs, Lilian, redactie

 

 

Wil je deze nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Schrijf je dan in op de voorpagina van deze website. 

 

 

 

 

 

Top