Spring is coming, kijktips (nieuwsbrief)

kleuren bloemen2Al dagen zeg ik tegen mijzelf: ‘Spring is coming’. Het zonnetje schijnt, maar kreun wat is er een koude wind. Met plaids zitten we in de tuin om niets te missen van elk straaltje. Daarna weer naar binnen. Wat is er op tv?

 

 

Dit weekend heb ik de documentaire: ‘Wild Wild Country’ bekeken, die nu op Netflix is te zien. Indrukwekkend! Deze zesdelige serie gaat over het leven van Osho en de weerstand rondom zijn komst naar Oregon in Amerika. Hij bouwt in de woestijn een dorp waar vreugde, dansen, en vrijheid het hoogste goed is en waar therapieën bedoeld zijn om pijn te genezen. De buren vinden het maar niks. Wat eerst een simpel conflict lijkt, wordt al snel een probleem van enorme politieke omvang. Gaandeweg komt de vijandigheid duidelijk in beeld. Ook binnen de commune gaat van alles mis. Sheela, de secretaresse van Osho, slaat door. Aan het eind wordt helder hoe een regering discrimineert, de woede van het volk, en hoe de wortel van haat bloot komt te liggen en alles op scherp zet. Uiteindelijk belandt Osho in de gevangenis en wordt het land uitgezet.

 

Trailer:

 Paul heeft steeds gezegd dat Osho zich op het verheven zesde bewustzijnsniveau bevindt. Zodra Osho in de film te zien is, is Paul ontroerd. We weten dan nog niet hoe het verhaal verloopt, dat er gemoord wordt, dat gepoogd wordt om een dorp te vergiftigen, dat mensen bedwelmd worden door medicatie in hun drankjes te mengen. Als Osho afstand neemt is het al te laat. Kan Paul het mis hebben? Neen dus. We kijken met tranen in onze ogen hoe deze heilige man wordt verguisd. Pas de volgende ochtend, na een nacht met dromen over Osho, barst ik in tranen uit. Dit is alweer een groot licht dat gedoofd werd in deze wereld van dualiteit, goed en kwaad. Net zoals bij Jezus, Bruno Groning en Gandhi. Het licht is niet voor iedereen te verdragen. En toch…het gedachtegoed van liefde van Jezus, de wonderen van Bruno, de vredesboodschap van Gandhi, de missie van Osho om blij te zijn…het is niet verloren gegaan. Het gaat steeds om wat Paul zegt: ‘Een met de Bron, en niets anders!’

En dan is er nog de serie van ‘Anne with an e’. Een toevalstreffer waar ik op stuit, want iets leuks vinden is best moeilijk. Ik sta niet te wachten op bloed dat me van het scherm tegemoet spettert als ik gewoon even wil chillen. ‘Anne with an e’ is een prachtig verhaal van een weesmeisje met een ongebreidelde fantasie. Overal ziet ze het mooie, het liefdevolle, het goddelijke. Maar ook hier, net als met alle lichtmensen, is er weerstand en wordt al snel iets niet geaccepteerd. Wie niet in het gareel loopt wordt verstoten en belachelijk gemaakt. Anne ziet alleen het goede. Het is een wonderlijk verhaal van een getraumatiseerd meisje dat vastbesloten is om in het licht te blijven.

 

Trailer:Wat maken wij mensen toch allemaal mee. Juist wie in waarheid met zichzelf leeft wordt hierop afgerekend. En dan zegt het stemmetje in mijzelf: Joris de Brant. Wat heb ik eigenlijk nog aan gefilmd materiaal? Ik vind een driedelige serie over de themadag: ‘De Tocht door de Kosmos’. Hoe toepasselijk. Waarom heb ik dat niet eerder gezien? Ik ga het nog eens kijken, en wow, ben helemaal onder de indruk. Joris weet moeiteloos de verborgen wijsheden en de diepere lagen van Kabbala te onthullen. In het eerste deel vertelt Joris het verhaal van GoHaLaze, dat symbool staat voor onze tocht, de herinnering, de opklimming, terug naar Huis. Over cosmologie gesproken! Deze opname gaat over wijsheid en weten, neutraal zijn en beslissingen nemen, het overwinnen van moeilijkheden,  de afsplitsing. Het leven is als een theater, waarbij iedereen zijn rol heeft te spelen. Wie zich te zeer identificeert met de rol blijft hangen in de materie. Het gaat erom dat jij jezelf leert kennen, daarom moet je iets hebben dat je verstoort. Alleen zo kun jij je eigen kwaliteiten ontdekken en het Zelf vinden.

 

Eerste deel:Nu begrijp ik opeens beter waarom Osho, Jezus, Bruno Groning, Ghandi, Anne, en ook jij en ik,  deze weg lopen. Nu snap ik weer een beetje beter waarom Paul heeft moeten meemaken wat hem is overkomen. We leren vooral onze eigen macht kennen en om voorbij te kijken aan de illusie. Dat wat in potentie aanwezig is komt tot bloei in de keuze voor liefde, in het vertrouwen in je Ware Zelf, in de overgave aan leiding, en in de wetenschap dat dit alles een film is. Het duurt maar een ogenblik om te ontwaken uit de droom, door simpelweg te erkennen dat wij de Bron niet kunnen verlaten. Paul is daar al en reikt ons de hand. Er zijn vele niveaus waarop je het leven kunt ervaren. Laten we niet oordelen over tegenspoed, maar het als een kans zien om onszelf te verheffen.

 Veel kijkplezier,

Lilian      

Paul is aanstaande zondag in Varik, het Veerhuis.

Wil je deze nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen, schrijf je dan in op de homepage van deze website.

 

Healing Paul

 

 

 

Op 25 maart zijn we in Varik (vlakbij Den Bosch). Op 8 april in Heerlen en op 21 & 22 april in Vlissingen. 1 juli gaan we de eerste keer de grens over en zijn we in Waardamme, vlakbij Brugge. Meer informatie (bij de agenda)  www.jijbenteenwonder.nl Bekijk ook het het interview met Paul:

Top