Wat is het dat je ten diepste wenst, een verhaaltje... (nieuwsbrief)

vrouwWat is het dat wij mensen ten diepste wensen? Iedereen wil zich verbonden voelen en in liefde zijn. Daar ligt het geluk en eigenlijk hoef je niet ver te zoeken. Vrede is overal, ook met mensen die je nooit hebt ontmoet.  

 

Laat ik je een verhaaltje vertellen over een weekend dat ik heb ervaren als een feest van Licht. We, Paul, onze engel Marianne, en ik, waren in Vlissingen voor de opening van het Lighthouse van Marieke Meulenberg. Op vrijdagmiddag installeren we ons in het pand dat ook een Bed & Breakfast is. Ik ben blij verrast over de sfeervolle inrichting. Het interieur is wit, met schapenvachten, antieke ornamenten, kaarsen, kristallen, beelden. Overal waar ik kijk geniet ik van elk detail. Marieke heeft de verf nog op haar handen. Wat een project. Ik weet dat je een verbouwing kunt vergelijken met een spiritueel proces. Eerst moet je door de klus ploeteren. Er is geen overzicht. Voordat je bij het licht komt, ga je door een heel gedoe. Leren is voelen en meemaken, weten wat je wel en niet wil.

Marieke is naast schrijfster ook therapeute en heeft een eigen praktijk. Op deze vrijdagavond is er een groep aanwezig. Half en half is toegezegd dat men na afloop nog kennis kan maken met Paul. Maar Paul is moe van de reis en gaat op tijd slapen. De kamer ligt tegenover de groepsruimte. Als iedereen naar buiten komt, is er toch het idee om Paul te ontmoeten. Hij is nog wakker. Ik vraag of het okay is. Dan gebeurt er iets wonderlijks. Om beurten komt er iemand naar hem toe. Paul ligt daar te stralen als een oneindig licht. Ik zie van dichtbij hoe al deze onbekenden de hand van mijn man vasthouden.  Mensen in onze slaapkamer, dat was nog niet zo lang geleden ondenkbaar, maar het is iets dat ik nooit zal vergeten. Elke ontmoeting is een heilig moment. Het doet me denken aan de bedscene met John Lennon, en dan moet het weekend nog beginnen.

De volgende dag is de opening van het Lighthouse. Marieke vertelt dat ze niets heeft voorbereid en zich helemaal wil laten leiden door de Hogere Macht, de Lichtwezens. Dat noem ik vertrouwen en overgave. En dan zijn er nog de zes Heilige Birmaanse katten die zich door ons laten knuffelen alsof we oude bekenden zijn. De gasten arriveren, zijn in wit gekleed. Het brengt serene rust met zich mee. Marieke neemt ons mee op reis naar onszelf. Naar de waarheid dat we heel en onschuldig zijn, dat we veilig en onbegrensd zijn in het licht, dat we onszelf mogen liefhebben, en dat we mogen loslaten wat ons niet langer dient. Ze spreekt vanuit intuïtie, vanuit leiding. Het gaat moeiteloos. Ja, dit is ook mijn taal.  

Paul is al vanaf het eerste moment bezig. Ik kan het aan hem zien. Aan zijn blik, de stand van zijn hoofd. Als de healing officieel begint, worden we met z’n allen opgetild. En toch is het iedere keer anders. De druk en tintelingen op mijn hoofd zijn bekend, maar nu stroomt er opeens een golf van trillingen door mij heen. Ik voel schokjes in mijn lijf. Dit is nieuw. Het voelt als een opschoning en er gebeurt nog zoveel meer. Iedereen heeft zijn eigen feestje van licht.
  
Na afloop zijn de mensen onder de indruk over wat hun overkomen is. Een mailtje aan Marieke: ‘Ik kan alleen maar ‘dank u’ schrijven voor de voorbije healing van zaterdag. Diepe dank, dat je je huis voor ons openstelt, diepe dank ook aan Paul en Lilian. Een eerste ervaring en onuitwisbaar. Tranen blijven stromen als ik eraan terugdenk’.  Een ander mailtje aan Paul.’In alle nederigheid wil ik jou bedanken voor de stroom van liefde die ik mag ervaren. Dankbaar dat jij, Paul, als kanaal dit met mij en vele anderen wilt delen. Het vuur in mijn hart brandt nog krachtiger en trekt mij als een magneet naar zich toe’.

Dit is waar we het om gaat. Het wonder, de genezing, is dat iedereen uiteindelijk beseft dat het heilige licht altijd aanwezig is. In dit licht is niets onmogelijk. Kijk naar Marieke. Uit een verlangen is het Lighthouse ontstaan. Een open ruimte, beschikbaar voor iedereen die kiest om zich de Bron te herinneren. Het zijn deze keuzes die bezieling brengen. Ze laten je glimpen zien van de vreugde die je te wachten staat. Het gaat altijd om het een te laten overvloeien in het ander. Alles lijkt dan vanzelfsprekend en moeiteloos te passen. Je zweeft in een paradijs. Dat is wat ik hier meemaak, in dit Lichthuis. Marieke vertelt me nog over een droom, waarin ik haar mailde om haar aan onze zielenafspraak te herinneren. Iets in mij weet wat ze bedoeld, laat de toekomst maar komen. 

Op zondagochtend is er een uitsluitend een healing van Paul. Het is weer heel anders dan de dag van tevoren. Nu is het alsof er een warme deken om me heen wordt gelegd. Alsof ik gekoesterd word na een lange reis. Ik verdwijn in het tijdloze, heb het idee dat het uur maar vijf minuten duurde. Mensen staan naderhand in een rij om Paul te bedanken. En dan schijnt eindelijk na alle mistige dagen de zon. Oh, en er is ook nog tijd om aan de zee tapas te eten. Ik kijk hoe het water zilver en rood kleurt. Wat ben ik blij met alle mensen, met Marieke, de hulp van Marianne, en dat ik aan de zijde van Paul mag staan. Wat een feest, wat een party. Ja, laten we dansen in het licht. Dat we verder mogen reiken dan de sterren. Laten we van de aarde een oord van vreugde maken. Vrede is altijd en met iedereen mogelijk. Laten we samenkomen, grenzeloos in onze liefde, in wie we zijn.

Wat is het dat ik ten diepste wens?

DIT!

Liefs, Lilian    

Op 21 en 22 april zijn we weer terug in het Lighthouse in Vlissingen. De zaterdag, met een healing van Paul, wordt door Marieke georganiseerd, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie: . http://www.dehelendereisindepraktijk.nl

Voor de healing op zondagochtend kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op 28 januari is er een healing in Heerlen. www.jijbenteenwonder.nl

Wil je deze nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Meld je dan aan op de voorpagina van deze website.

Impressie healing Paul

Top