De Oorsprong (nieuwsbrief)

Afdrukken

universe9Een van de belangrijkste dingen die ik van ‘Een Cursus in Wonderen’ heb geleerd is dat we de Bron niet kunnen verlaten. Als dat wel zo zou zijn, zou je niet eens bestaan. De Bron is je oorsprong én bestemming. Dat is trouwens ook waar het nieuwe boek van Dan Brown over gaat: De Oorsprong.

 

 

Ik heb het nog niet uit, maar was blij en verbaasd dat hij in de eerste hoofdstukken het bijgeloof ontmaskerd, waar ik ook over schrijf in: ‘Eén met de Bron’. In de oudheid bedachten mensen talloze goden en mythen om de mysteries van het leven te verklaren. Het bijgeloof is nog steeds diep in het collectieve bewustzijn verankerd. We leven nog steeds in de echo van het verleden waar de mens bang was voor kwade krachten. We geloven nog steeds wat achterhaalde religies ons aan wijsheid voorhielden. Nog altijd menen we dat we amuletten, kristallen, en rituelen nodig hebben om onszelf te beschermen tegen iets buiten ons.

‘Hoe is het mogelijk dat de moderne mens in staat is tot zeer precieze, logische analyses en tegelijkertijd religieuze overtuigingen accepteert die zelfs de lichtste rationele toets niet zouden doorstaan?, aldus Dan Brown.

Inderdaad, en wat als we onze Oorsprong herinneren? Wat als we werkelijk beseffen dat al onze ideeën over afscheiding alleen maar wanhoop oplevert? Dan wordt het tijd dat we ons afvragen: klopt het wel wat ik denk? Je hoeft de deur niet angstvallig dicht te houden. Alle deuren moeten juist open opdat het licht van de waarheid er door heen kan stromen. Jij bent volkomen veilig. Je bent heel en onschuldig. We hebben schuld verzonnen, maar kunnen dit ook net zo goed loslaten.

Iedereen heeft een herinnering aan Thuis die ons blijft achtervolgen. Velen voelen zich een vreemde hier. Dat is niet zomaar. Het is de impuls om huiswaarts te keren naar de liefde die we zijn. Dat is eigenlijk het enige dat wij mensen willen. Laat je hart naar iedereen uitgaan, laten we de innerlijke muur van oordeel afbreken, laten we ons verbinden met de Bron, en laten we bidden dat we neutraal en in vrede naar de wereld kunnen kijken. We leren door te onderwijzen. Wij zijn het voorbeeld. Wat jouw leed ook is, het heeft geen invloed op de liefde die je bent. Liefde schiep jou als zichzelf. Je kunt de Bron niet verlaten. Het enige dat je te doen staat is je dit weer te herinneren en je opnieuw te verbinden. Genezing is onvermijdelijk wanneer je inziet dat afscheiding illusie is.

Dit is waar het tijdens de healings van Paul om gaat. Hij kan je niet verlossen van kiespijn, maar hij kan je wel naar die stille plaats brengen waar gedachten worden veranderd en waar jij weer weet wie je bent. Dat is als je opgetild wordt naar dimensies waar je de waanzin van wereld voor een moment achter je kunt laten. Het is altijd liefde die geneest en de weg naar onze Oorsprong verlicht, naar het Huis dat we nooit hebben verlaten.

Liefs Lilian

Op 10 december is een healing van Paul in Heerlen
www.jijbenteenwonder.nl

Wil je de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen, schrijf je dan op de voorpagina van deze website