Lilian Ferru in gesprek met Conny Coppen, hoe overleef je het leven?

Afdrukken

kleur vrouw11Het valt me steeds op dat als een thema speelt de juiste mensen vanzelf op mijn pad komen. Al is het stof gedaald, na de healing van Paul voel ik me nog steeds rebels. Opstaan, opstandig, opstanding. ‘Goed’, zegt de kosmos ‘ik stuur je Conny Coppen’.

 

Conny komt als geroepen. Ze heeft onlangs twee boeken geschreven, dus tijd voor een interview. Verdomme, mag je boos zijn, zeggen wat je te zeggen hebt, of wil je liever ziek worden van aardig zijn? Kanker, echtscheiding, gebroken wervels, verlamming, ondraaglijke pijn. Hoe overleef je het leven? Waar vind je de mystieke afstemming? Passen we nog in het oude spirituele plaatje? Wat eigenlijk ook sociaal gewenst gedrag is. Je best doen, je kop houden, de ander belangrijker maken dan jezelf. Wat is er zo moeilijk aan om helemaal jezelf te zijn? Waarom stoppen we verdriet weg en plegen we zelfcensuur? Wat is er verkeerd aan om een grens te stellen?

We hebben niet in de gaten hoe ziek we onszelf maken door sterk te zijn, onszelf te offeren, en om lastige emoties van ons af te houden. Boosheid kan een krachtmotor zijn. De tijger, de leeuw, het wilde wijf. Voor jezelf gaan staan is misschien wel het meest spirituele dat je kunt doen. Niet om tegen iets te vechten, maar vóór iets. Voor de liefde in jezelf bijvoorbeeld. Dat is leven vanuit de verticale lijn, of zoals Paul het zegt: ‘Een met de Bron’. Dan dans je met de tegenpool, omdat in de eenheid geen verdeeldheid kan zijn. Het is de eenheid die geneest. Hoe overleef je het leven? Door de kelderdeur open te maken. Conny Coppen geeft vanuit kwetsbaarheid een kijkje in haar ziel. Het leven overleef je door het helemaal te doorleven.

Veel kijkplezier,

Liefs Lilian

Healing Paul www.jijbenteenwonder.nl

Boeken Conny Coppen www.connycoppen.nl