De oplossing van al je problemen (nieuwsbrief)

Afdrukken

licht22Je vraagt je vast af wat de oplossing van al je problemen zou kunnen zijn. Zoals altijd met de waarheid, is het heel eenvoudig: ‘Stop It!’

 

‘Alleen een idioot blijft hetzelfde doen en verwacht een andere uitkomst’, zei Einstein. Waar moet je dan mee stoppen? Met alles waar je ongelukkig van wordt natuurlijk. Zoals? Nou, bijvoorbeeld jezelf allerlei onzin wijsmaken over waar je bang voor bent. Of met alles wat het licht in jou verduistert, zoals oordelen en jezelf kleinmaken. Je zou ook kunnen stoppen met steeds maar achterom te kijken, naar wie allemaal schuldig is aan jou ongelukkig zijn. Wanneer hou je daarmee op? Wanneer zeg je: ‘Stop, het is genoeg!’ Wanneer kies je opnieuw? Dat opnieuw kiezen lijkt voor velen moeilijk, toch is er maar één optie. Dat maakt het juist weer zo gemakkelijk. Al dat geleuter in je hoofd, het gezanik en gezever, de onophoudelijke riedel, de wereldse blabla. De wereld die we zien kan je inderdaad bang maken. Het goede nieuws is dat voorbij deze wereld zich de werkelijke werkelijkheid bevindt.  Iedereen kan zich daarmee verbinden, gewoon, door voorbij de illusie te kijken. De beelden die we met mensenogen zien en als werkelijkheid ervaren, is niet meer dan een dun laagje film dat het licht verbergt. Voorbij de uiterlijke vorm zijn woorden ontoereikend, maar wordt alles verstaan. Dat is de taal van Paul.

Communicatie blijft voor eeuwig onbegrensd als de verbinding met jou en de Bron, jouw Ware Zelf, is hersteld. De laatste tijd tolereer ik niet veel meer van wat mij uit verbinding kan halen. Ik herken het patroon van de stemmen in mijn hoofd steeds beter, duidelijker ook. ‘Stop it!’. Dit is niet wat ik wil!  Ik wil die andere wereld verkennen. Ik weet dat het bestaat. Steeds vaker zie ik glimpen. Dan word ik overspoeld door een bubbelende vreugde dat helemaal als mijzelf voelt. ‘Dank U wel, lieve Schepper, dat U mij zo fantastisch heeft geschapen. Wat een vakwerk, aan alles is gedacht.’ Dan lach ik met mijzelf, heb ik zomaar plezier, en hou ik van alles dat mij omringt.

Zo is het écht niet altijd geweest. Het vraagt om inzet, je mind trainen, consequent zijn, je doel bepalen, je focus richten, je wil sterken, de krachten bundelen. Op dit niveau is er werk te doen, maar eenmaal door de eerste weerstand, wordt het steeds gemakkelijker. Uiteindelijk is er alleen een lied. Iets dat je met zoveel plezier en dankbaarheid zingt, dat alleen nog maar geluk de ruimte vult. Dan weet je dat je juist níets hoeft te doen. In die wereld heeft taal geen woorden, is kennis direct, volledig gedeeld en volledig één. We zijn nog maar een ogenblik verwijderd van tijdloosheid. ‘Een met de Bron, en niets anders!’, is de enige boodschap van Paul. Daarmee is alles gezegd.

Voor wie dit verlangen heeft zal komaf moeten maken met alle flauwekul. Alles dat niet met de Bron, met liefde, resoneert mag je losmaken. Alle kleinigheden die de wereld naar voren brengt om jou gevangen te houden, laat je voor wat het is. Je hecht er geen waarde meer aan. Zo simpel. Het enige dat telt is dat jij, jouw bewustzijn, op één lijn staat met de Bron. Het leven gaat gewoon door, maar jij kijkt er anders naar, bijvoorbeeld met een glimlach.

Als ergens een deur dichtgaat, gaat ook ergens een deur open. Wat zou je verliezen als je niet langer kiest voor iets dat geen waarde heeft? Waar je geen waarde aan hecht verdwijnt vanzelf. Telkens als het onnozele zich aan je opdringt, weiger je er gewoon in mee te gaan. Stop it! Kies opnieuw: ‘Ik ben één met de Bron en niets anders. Ik wil dat er licht is!’

Best gemakkelijk als je het zo bekijkt. Je kunt dit helemaal in je eentje, maar als je liever met de sneltrein gaat, ben je welkom voor een healing van Paul. Het werkelijke en het onwerkelijke kunnen niet naast elkaar bestaan. Aan jou de keuze. Eén blijft slechts over. Er is maar één probleem en er is ook maar één oplossing. Je bent één met de Bron of niet.

Liefs, Lilian

Op 11 juni is er een healing van Paul in Heerlen. In juli zijn we in Breskens en in Den Bosch. Daarna is time-out en zien we wel verder wat de kosmos in de planning heeft. Voor meer informatie: www.jijbenteenwonder.nl

Dit filmpje mag je niet missen. Wat als je bang bent om levend te worden begraven. Very funny!