Boekentips

schrijvenOndanks alle regen en bewolking is het toch zomer. Soms laat het zonnetje zich daadwerkelijk zien en is het genieten van een goed boek in de tuin. De laatste tijd heb ik weer het nodige gelezen. Mocht je op vakantie gaan, of uitwaaien aan zee, of lekker thuis blijven, dan heb ik een aantal tips.

 

boeken

 

Onlangs raakte ik verslaafd aan de indrukwekkende serie van Elena Ferrante. Het is Italiaanse literatuur op zijn best. Het zijn drie boeken, waar, als je er eenmaal in begint, niet meer mee kunt stoppen. Het eerste deel: ‘De geniale vriendin’, gaat over twee vriendinnen en hun leven in Napels. De personages zijn zodanig levend dat je jezelf ook in Napels waant met alle verwikkelingen van dien. Daarna wil je meer, gelukkig zijn er nog twee delen. Het vierde deel verschijnt in oktober.

Ook een mooi boek is de roman van Ronaad Al Galidi: ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’. Hij beschrijft het leven van een vluchteling uit Irak en zijn jarenlange verblijf in een asielcentrum in Nederland. Ontluisterend en confronterend. Dat dit zich hier in Nederland afspeelt is amper te bevatten. Het heeft mijn kijk op asielzoekers in elk geval voorgoed veranderd.

Een heerlijk boek voor aan het strand is de roman van Annejet van der Zijl, ‘De Amerikaanse Prinses’. Het is een reconstructie van een fascinerend leven dat zich tussen twee wereldoorlogen afspeelt. Het is een persoonlijk verhaal, waar ook Prins Bernhard een rol in speelt. Toegankelijk geschreven en leest lekker weg.

‘De Ziener’ van Lars Muhl is een Scandinavische bestseller dat ik in een ruk heb uitgelezen. Het is een openhartig verslag van een filosofische zoektocht en spirituele bewustwordingen. Dit boek neemt je mee naar een mystieke reis in het verleden en heden. Nu is het nog wachten op deel twee.

‘Het Licht tussen ons’ van Laura Lynne Jackson is ook de moeite van het lezen waard. Het is een boek vol wijsheid en liefde en geeft ons een kijkje in het leven na de dood. Laura ontdekt dat ze op jonge leeftijd anders is dan anderen en dat ze contact heeft met overledenen. Onroerende verhalen die inspireren om in het hier en nu te leven. Het herinnert je eraan dat de dood niet bestaat.

boeken2

 

Het meest intrigerende boek vond ik toch de ‘Venusiaanse Trilogie’ van Omnec Onec. Lekker dik, zodat je even vooruit kan. Het is een autobiografie van haar leven in de astrale dimensie van Venus en haar belevenissen op onze aarde. Het komt op mij volstrekt authentiek en geloofwaardig over. Het heeft mijn blik verruimt en de nodige waardevolle inzichten gegeven, ook over wat op onze planeet gaande is. Dit boek heeft me er toe aangezet om een het ‘Galactisch Hart Symposium’ te organiseren. Het is een unieke kans om Omnec Onec te ontmoeten.

Al deze boeken zijn verkrijgbaar of te bestellen bij Boekhandel de Zon, Raadhuisstraat 32 in Heerlen. www.boekhandeldezon.nl

Ik lees niet alleen graag en veel, maar schrijf zelf ook. Mijn tweede boek is bijna af. Het gaat deels over wat ik allemaal meemaak, de sprekers die ik ontmoet, de lessen van ‘Een Cursus in Wonderen’, maar ook over Paul en zijn Galactische Vrienden. Dat het allemaal zo is gegaan, had ik nooit bij elkaar kunnen fantaseren. Het overtreft mijn stoutste dromen. Niemand had dit verwacht. Het heeft even geduurd voordat ik kon bevatten dat deze Galactische Lichtwezens van ver voorbij ons sterrenstelsel komen.  Zowel Omnec Onec als Paul zijn aanwezig op het Galactisch Hart Symposium op 31 juli in Voerendaal. Meer info vind je bij de agenda. 

schrijven

 

Is er niets op tv? Kijk dan eens op youtube ‘Lilian Ferru in gesprek’, voor de interviews met Michael Roads, Koos Janson, Monique Timmers, Jan van Delden, Els Thissen, Willem Glaudemans, Diederik Wolsak,Johan Oldenkamp, Jeffrey Koot, Peter den Haring en velen anderen. Ook leuk om te zien: de documentaire over de Wonderzusters, het gesprek over de spirituele school IBBO, en natuurlijk de impressie van een healing met Paul. Veel mensen schrijven dat ze alleen al bij het zien van deze beelden geraakt worden. En dan heb ik alleen nog maar de eerste paar minuten gemonteerd. De rest is zo intens, zo open, zo krachtig en indrukwekkend. Ik kreeg het niet over mijn hart om dat op internet te zetten. Ik wens je veel lees, kijk en schrijfplezier.

En tot ziens op Het Galactisch Hart Symposium op 31 juli in Voerendaal.

Liefs, Lilian

Wil je deze nieuwbrief rechtstreeks ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Stichting 'Jij bent een Wonder', Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het Galactisch Hart Symposium 2016

Top