Bananenchips: gezond en snel klaargemaakt

Afdrukken

bananenHeb je trek in een lekker tussendoortje? Bananenchips zijn dan een geweldige keus. Je kunt ze zelf maken en je hoeft niet te vrezen voor de calorieën.

 

Bananenchips die je zelf bakt zijn vele malen gezonder dan wat je in de winkel koopt. De pakjes in de winkel bevatten veel suiker en dat is niet goed voor het lichaam. Bak je bananenchips dan zelf zodat je zelf kunt bepalen hoeveel suiker je erbij doet.

Je kunt zelf suikervrij gaan. Bananen hebben zelf al een flinke dosis natuurlijke suikers. En die suikers zijn beter voor het lichaam. Daarom is je chips zelf maken echt de moeite waard.

Wat heb je allemaal nodig?

Om de bananenchips te maken heb je nodig:

Onrijpe en overrijpe bananen kun je ook gebruiken hiervoor.

Hoe gaan we te werk?

Verwarm de oven alvast voor op ongeveer 75 ˚C. Zorg ervoor dat het niet te heet is, anders zullen de bananen verbranden. Leg je bakpapier op een rooster.

Snij de bananen in dunne plakken. Zet deze plakken op je bakpapier. Let wel dat de plakjes elkaar niet aanraken. Besprenkel de plakken met citroensap en stop ze daarna in de oven. Laat ze bakken voor ongeveer 1 uur 45 minuten. Daarna is het smullen!