Lilian Ferru in gesprek met Frans Langenkamp: 'Spirituele misverstanden'

Afdrukken

kleuren hart8Door de eeuwen heen klinkt nog steeds de echo van verwarring, tenminste als het over spirituele waarheden gaat. Tel daar de nodige New Age onzin bij, en je hebt de klepel horen luiden, zonder te weten waar de klok hangt.



Tijdens dit interview neemt Lilian Ferru een kleine selectie met Frans Langenkamp door, over zijn 22 misverstanden. Hoe zit het met oordelen? Mag dat? Is tijd een illusie? Wat is God en wat is dan het ego? Heeft een tafel ook bewustzijn? We praten over diepe spirituele principes. En juist omdat Frans en Lilian het niet in alles met elkaar eens zijn, sprankelt dit gesprek. En hoe moet je de vrije wil zien, versus voorbestemming? Hoe zit het met goed en kwaad? Is sterven een zegen? We sparren een beetje, maar uiteindelijk gaat het toch om de ervaring, dat de Bron jou lief heeft, dat jij moeiteloze liefde bent, en dat je met hart en ziel weet dat jij kosmisch bewustzijn bent.

Lilian is van de ervaring, de beeldspraak, Frans is van de studie, en de logica. Beide beschikken over gezond verstand, en dat maakt dit gesprek zo leuk, met de nodige humor, en ook met aan het eind een mooi verhaaltje over de drie kinderen van God.

 

 

Bekijk ook het eerste deel: Geluk is wat jij bent