Help Marianne te helpen in kamp Moria

liefdevolle ogenMarianne gaat van 8 tot 29 maart naar Lesbos in Griekenland, om als vrijwilligster te werken in een badhuis voor vrouwelijke vluchtelingen en hun kinderen.

 

 

 

 

Dit badhuis is 8 km vanaf kamp Moria. Een overvol kamp, wat eigenlijk maar geschikt is voor 2000 vluchtelingen, maar er zitten er wel 7000 mensen, en er komen er nog steeds meer bij.

Het is er ongelooflijk vies en smerig, met veel lawaai en met gebrek aan voedsel, water, onderdak en medicijnen. Het is onmogelijk om tot rust te komen, nergens is er een plek waar iemand zich even kan terugtrekken. De omstandigheden zijn erbarmelijk en nauwelijks voor te stellen.

 

Project Shower Power, biedt de vluchtelingen een korte ontsnapping aan het kamp, doordat men in het badhuis kan ontspannen, douchen, opfrissen, en om de vrouwen even een time-out te geven. Mijn taak is om een paar keer per dag, met een busje, vrouwen en kinderen ophalen,(voor mannen komen er ook badhuizen) die dan even weg van het kamp kunnen zijn, even in alle veiligheid een douche kunnen nemen, kunnen ontspannen, een goed gesprek, persoonlijke aandacht,  of zomaar even een arm om zich heen. Voor de kinderen is er ook gelegenheid om te knutselen, muziek te maken, te zingen of gewoon even helemaal niks te doen. Niet steeds het lawaai om zich heen en even niet op hoeven letten of je nog wel veilig bent.

 

Ik, Marianne, voel me geroepen om een steentje bij te dragen. Ik heb veel ervaring met de landelijke luisterlijn, waar ik met allerlei soorten mensen met verschillende achtergronden in aanraking ben gekomen, en waar je soms ook moet begrenzen en tussen de regels door moet luisteren, wat er nu eigenlijk gezegd wordt of wat de werkelijke behoefte eis. Door mijn levenservaring en de processen waar ik doorheen ben gegaan, kan ik nu werkelijk wat betekenen en beschikbaar zijn. Ik draag Shower Power een warm hart doe, en ga mij volledig inzetten om een steentje bij te dragen. www.showerpower.nl

 

Omdat ik deze reis en het verblijf zelf moet betalen, en graag ook nog cadeautjes en kleren wil kopen voor de kinderen, wil ik de bezoekers van de goednieuwskrant.nl vragen om mij te steunen met een donatie. Elke gave wordt intens gewaardeerd. Dankjewel alvast.

 

 

Rekeningnr. NL67INGB0006269670 M.C. Dudink ovv. SHOWERPOWER

Marianne Dudink

Top