Super goed nieuws: Herrijzen uit de dood is mogelijk

Afdrukken

opstandingDr. Sam Parnia van de Stony Brook University in New York legt in een nieuw boek uit hoe mensen kunnen worden gereanimeerd nadat ze normaal gesproken klinisch dood zouden zijn verklaard.

 

Veel mensen denken dat hersencellen al na enkele minuten na het overlijden afsterven, maar ze kunnen nog acht uur levensvatbaar blijven.

Pas nadat iemands lichaam is veranderd in een lijk beginnen de cellen te sterven. Als we dit proces manipuleren, kan het hart opnieuw worden gestart en wordt de persoon in kwestie weer tot leven gewekt, aldus Parnia.

Speciale mortuaria

De gedachten van de arts zijn niet nieuw. In 1787 schreef de Franse arts François Thierry een boek waarin hij stelde dat de meeste mensen pas na de traditionele tekenen van de dood werkelijk sterven.

Om zeker te stellen dat de ‘overledenen’ echt waren gestorven pleitte Thierry voor speciale mortuariua in alle grote Franse steden waarin mensen die onlangs waren overleden in de gaten konden worden gehouden.

Bijna-doodervaringen

Sommigen menen dat Dr. Parnia spreekt over bewijs voor leven na de dood of bijna-doodervaringen, maar hij stelt simpelweg dat het bewustzijn niet plotseling ophoudt te bestaan als het hart stopt met kloppen.

In de plantenwereld is het nog moeilijker om een lijn tussen leven en dood te trekken. Sterft een bloem wanneer zij van de steel wordt gescheiden of pas dagen later? Een boom die tijdens een storm ontworteld raakt kan nog weken of maanden blijven leven. Ondanks de moderne technologie blijft het lastig zoniet onmogelijk het exacte moment van overlijden vast te stellen.

 

Bron: Today.com