De helende werking van Magnesium

magnesiumMagnesium bad vlokken bestaan uit zuiver magnesium in vaste vorm. De vlokken lossen uitstekend op in warm water. Via de huid worden de magnesiumionen opgenomen in het hele lichaam. Een bad met magnesium vlokken heeft een weldadig en heilzaam effect en is een unieke ervaring.

 

Magnesium stimuleert de verjonging van de huid en werkt ontspannend op de spieren en gewrichten. Na een bad is uw huid glad en zacht, voelt u zich ontspannen en heeft u meer energie.

Toepassing :

 •  Huidproblemen, huidverjonging
 •  Algehele ontspanning, anti stress
 •  Meer energie & vitaliteit
 • Hoofdpijn- en migraine klachten
 •  Beter slapen
 •  Spier- en gewrichtsklachten

           ·Rug klachten en reumatische klachten

           ·Hielspoor klachten

           ·Artrose klachten

Dosering en gebruik
De frequentie en dosering is afhankelijk van het beoogde effect bij de gebruiker:

A. kuren

Ruim 70% van de mensen met psoriasis en eczeem heeft baat bij kuren met Magnesium vlokken. Uit onderzoek blijkt dat het optimale effect om te kuren wordt bereikt bij een concentratie van 3 a 4 procent. Dat betekent voor een bad met een inhoud van ca. 100 liter een dosering van 3,5 kg per bad. Een kuur van 8 keer baden in 4 weken geeft een optimaal resultaat.

B. dobber bad

Een weldadig bad voor de huid, spieren en gewrichten vraagt een dosering van een halve tot 1 kg. Dezelfde dosering wordt aanbevolen voor het onderhouden van uw magnesiumbalans. De frequentie is afhankelijk van uw persoonlijke behoefte.

C. voeten bad

Steeds meer mensen ontdekken de heerlijke verzorging van een magnesium voeten bad. Op 4 liter water heeft u minimaal 125 gram vlokken nodig. Een regelmatig voeten bad is een effectieve manier om magnesium op te nemen in het lichaam. De stress van de dag glijdt van u af en u slaapt er heerlijk op. Een frequentie van 2 tot 3 keer per week geeft een optimale werking.

De aan te bevelen bad temperatuur is in alle gevallen 37 °Celsius. De bad tijd is minimaal 20 minuten. Na het bad zal uw huid aangenaam en soepel aanvoelen.

Opname via de huid is beter dan pillen :

Door de huid komt de magnesium rechtstreeks waar het moet zijn: in de cellen. Door de huidopname wordt het maag-darmkanaal niet belast. De kans op diarree - een bijverschijnsel van het slikken van magnesium pillen - wordt zo voorkomen. Er vindt bovendien geen onnodige afbraak van de werkzame stof plaats. De opname (absorptie) door het lichaam via de huid geeft een maximaal resultaat. Om hetzelfde effect te krijgen heeft u dus veel minder nodig.

Voor mensen met nierproblemen wordt aanbevolen maximaal 1 a 2 x per week een magnesium bad te nemen en voor overleg de huisarts te raadplegen.

Let wel: omdat de magnesium vlokken water uit de lucht opnemen dient de voorraad altijd droog en goed afgesloten te worden bewaard!

 

Magnesium(sport)olie van het merk Pure Passions

Magnesium(sport)olie is de hoogst geconcentreerde vloeibare vorm van magnesium, opgelost in water. Het wordt magnesiumolie genoemd omdat het glad en olieachtig aanvoelt. Het laat zich goed door de huid opnemen om zowel lokaal als in het gehele lichaam voor verspreiding van de magnesiumionen te zorgen.

Toepassing

 •  Verlichting bij pijnlijke spieren en gewrichten
 •  Bij slapeloosheid
 •  Meer energie, tegen vermoeidheid
 •  Voor sterke botten, betere calciumopname
 •  Verlichting bij hoofdpijn & migraine

Dosering bij lokaal gebruik :
Druk 3 tot 5 keer op de vernevelaar en breng het aan op de spieren waar het nodig is, bijvoorbeeld ter preventie van kramp. Daarna licht verspreiden en inmasseren. Laat het 5 tot 10 minuten inwerken. Daarna mag het worden afgespoeld, maar noodzakelijk is dat niet. Bij sommige mensen blijft een wit residu achter nadat het magnesium is opgenomen. Dat kan geen kwaad en kan gemakkelijk worden verwijderd. Een lichte tinteling en een warm gevoel zijn normaal en duiden erop dat het magnesium wordt opgenomen. Eventueel kan ter gewenning de huid eerst vochtig gemaakt worden. Voor een optimaal effect is dagelijks gebruik aan te raden. Het lichaam heeft namelijk geen methode om magnesium vast te houden.

Dosering bij algemeen gebruik :
Hoewel iedere lokale toediening ook voor opname van magnesium in het gehele lichaam zorgt, zijn de buikhuid en de huid onder de oksels twee uiterst geschikte plaatsen om, bijvoorbeeld iedere avond voor het slapen gaan, magnesiumolie toe te dienen. Doe het op dezelfde wijze als hierboven beschreven. Veel mensen ervaren een sterk verbeterde, diepe slaap.

De Magnesiumolie is zeer geschikt als ‘sport spray’. De olie is uitermate geschikt voor direct gebruik vlak voor of na een (sport)inspanning. De Magnesium(sport)olie voorkomt kramp, zorgt voor sterke spieren en houdt de gewrichten soepel.

Een flesje Magnesium(sport)olie van het merk Pure Passions mag eigenlijk in geen sporttas ontbreken.

Jos van Schuppen

Voor meer infomatie :

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.allnaturals.nl

 

Top