Opening ‘aYam - Awakening Yoga’, 1 februari in Wijnandsrade

kattyOp 1 februari opent ‘aYam- Awakening Yoga, meditatie en Coaching’ haar deuren in Wijnandsrade.

 

 

 

Waar gaat het in het leven om? We zijn vooral bezig met doelen en doen en raken daardoor steeds meer de voeling met ons hart kwijt. Wie niet in verbinding is met het hart is ook niet in verbinding met het licht in zichzelf. Het licht dat in ieder mens leeft en ons elke seconde van de dag omringt. Awakening Yoga nodigt je uit om thuis te komen bij je Zelf, in dit lichaam, op deze Aarde. Deze vorm van Yoga opent je hart en voedt het vertrouwen in de liefde die jij bent. Hoe meer jij je innerlijk licht kan laten schijnen, hoe meer dit weerspiegeld wordt in de wereld om je heen. Dan is het leven geen lijden, maar een avontuur vol verwondering en wonderen. 

Awakening Yoga

Awakening Yoga is een poort naar wie je werkelijk bent. Het gaat om het diepe verlangen in je hart naar de Liefde en de Vreugde die Ik BEN (aYam). Awakening Yoga opent de weg naar het licht en activeert de herinnering dat jij waarlijk licht bent. Awakening Yoga stimuleert de lichaamshoudingen met asana’s en gerichte ademhaling. Dit maakt het lichaam, het hart, en de geest vrij, waardoor jij kunt gaan leven zoals bedoeld is. Awakening Yoga brengt verbinding tussen de binnen en buitenwereld. Het gaat om de juiste balans van doen en zijn, van denken en voelen. Awakening Yoga brengt je naar een dieper besef van wie jij bent. Het brengt je in contact met de heelheid en onschuld in jezelf. Awakening Yoga laat de genezende levensvreugde weer stromen, waardoor je meer verbonden bent je Ware Zelf. Awakening Yoga begeleidt jou in het ontwakingsproces, op weg naar ascensie.

Iedereen kan het Iedereen kan yoga doen. Je hoeft geen lenig lichaam hebben. Het gaat niet om de perfecte houding. Het is de bedoeling dat je leert te ontspannen in de stretching, met de intentie om met een steeds dieper bewustzijn in het NU te ontwaken. Door de ideale vorm los te laten en met bewustzijn te bewegen en te ademen zal de weerstand zich op een natuurlijke manier oplossen. Yoga is geen competitiesport. Het gaat om bewuste overgave, met intentie en aandacht in het Nu. Er is enkel bereidwilligheid en toewijding voor jezelf nodig!

Awakening Yoga heeft een therapeutisch effect op lichaam, hart, en geest. Door de asana’s  en pranayama ervaar je een gevoel van welzijn in de opening van je spirituele hart, wat meteen effect heeft op het lichaam. De combinatie van beweging in aandacht en ademhaling brengt de geest tot rust waardoor er toegang is tot het ontwaakte bewustzijn. Je ervaart vervulling van binnenuit. Er ontstaat een gevoel van innerlijke vrede en een aangenaam borrelen van levensvreugde. Vanuit dit bewustzijn geef jij jezelf dat wat je nodig hebt, zonder nog compensatie te zoeken in de buitenwereld. Je hoeft geen inspanningen te doen om beter te worden want je gedachten zullen je altijd zeggen dat je nooit goed genoeg bent! Het is een verloren strijd. AWAKENING is het wonder ervaren van steeds dichter te komen bij je Hoogste Zelf, je AYAM, de oneindige intelligentie van Liefde die altijd wakker is in jou. Het is het onbeperkte potentieel dat alles mogelijk maakt. Jij bent oneindig bewustzijn, jouw essentie IS Liefde. Jij bént de Bron van alle creativiteit en schittering en dit IS wat jij bent.

Hoe kun jij dit gaan leven? Als je teruggaat naar de essentie zijn er slechts twee keuzes in het leven. Het is ofwel angst of liefde, met alle emoties die daaruit voortvloeien. Wees bereid om het licht door je heen te laten stromen. Zet een stap opzij en geef de touwtjes van je mind uit handen aan de Hoogste Intelligentie in jou, aan je aYam, de Bron van Liefde en Licht. Awakening Yoga reikt je hierbij de hand.

Praktisch: Elke les duurt 90 minuten. Centraal staat de ‘Ontwakingssleutel’, die wordt aangereikt. Awakening yoga is gebaseerd op Hatha Yoga en bevat naargelang de sleutel aspecten uit de Yin Yoga, Hart Yoga, Dru Yoga. Awakening Yoga wordt in een kleine groep met maximaal acht personen gegeven, waardoor er voor elke deelnemer individuele begeleiding en aandacht is. Awakening Yoga wordt steeds in een reeks van acht bijeenkomsten gehouden, die een geheel vormen. Met onderdelen als:

1. Bewust ademen – ontvangen en loslaten

2. Ontvang in het NU - onthechtheid en non-reactiviteit

3. De kracht van vriendelijkheid- “kindness"

4. De kracht van dankbaarheid

5. Uitnodiging tot Zelfliefde- open je hart

6 Het stralende hart- het licht in jezelf

7 Hemel en Aarde zijn één in jou

8. Overgave aan Licht en Liefde

Awakening meditatie

Bestaat uit een reeks van 8 workshops van elk 90 minuten. Bewust ademen- Pranayama 1-Pranayama 2- Trataka en Lichtmeditatie- Opening van het hart,-Activeren van het hogere hart-Ontwaken in het Hoger Zelf (aYam).

‘Knowing the Self means Being the Self’ Ramana Maharshi

Awakening Coaching

Awakening Yoga is een vorm van personal Coaching gericht op bewustzijnsverschuiving van de beperkte buitenwereld (wereld van tekort en conflict) naar een verruimd bewustzijn van binnenuit waar alles al aanwezig is. Vanuit dit Licht kan je de wereld anders gaan zien en ervaren. Er wordt gewerkt van mind tot mind, van hart tot hart, van ziel tot ziel. Er geen betere morgen, er is geen betere versie van jezelf, je bent het al. Nu is het perfecte moment…

Contact

aYam - Awakening Yoga, meditatie en Coaching

www.ayam1.com

Hellebroekerweg 50

6363AD

Wijnandsrade (Zuid Limburg)

Katty Desquesnes: 06 82722187 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ayam gnk

Top