Stralingsvrije zones in Frankrijk

Afdrukken

lavendel2De burgemeester van de Franse gemeente Saint-Julien-en-Beauchêne wil een stralingsvrije zone gaan maken.

 

De regio moet over enkele jaren plaats gaan bieden aan mensen die overgevoelig zijn voor elektromagnetische straling.

Deze mensen kunnen opgelucht ademhalen omdat in de Franse regio Hautes-Alpes een stralingsvrije zone gaat komen. Er zullen zo’n 30 personen verblijven om op te kunnen laden.

Proefproject

Aan het einde van dit jaar gaat een groep vrijwilligers deelnemen aan een proefproject. Naar verwachting zal de stralingsvrije zone over twee tot drie jaar, wanneer alle werkzaamheden achter de rug zijn, worden geopend.

Hoewel volgens veel wetenschappers nog niet is bewezen dat elektromagnetische straling gevaarlijk is voor de gezondheid, beweren toch heel veel mensen fysieke klachten te krijgen als ze te vaak worden blootgesteld aan elektromagnetische golven, zoals van een mobieltje of andere apparaten die microgolven uitzenden.

Biologische veranderingen

De Franse voedselautoriteit Anses heeft afgelopen maand bepaald dat blootstelling aan elektromagnetische straling kan leiden tot biologische veranderingen in het lichaam.

In 2011 weken twee vrouwen uit naar een grot in Saint-Julien-en-Beauchêne om te ontsnappen aan de elektromagnetische golven in de lucht.

Bron: Deredactie.be