Verweven met de Natuur

wereld mooiHet is onmogelijk om te denken dat we niet verbonden zijn met de Natuur?

 

 

Alles is energie we zijn onlosmakelijk met alles om ons heen verbonden we zijn voortgekomen vanuit dezelfde bron.

Dat we de bron soms niet meer kunnen voelen heeft vaak met een blokkade te maken.

Voor mij is het belangrijk om iedere dag naar buiten te gaan maak niet uit wat voor weer het is.

 

Soms zit ik teveel in mijn hoofd waardoor ik de antwoorden die ik wil vinden niet hoor doordat er teveel ruis op de lijn is.

Mijn oplossing is om naar buiten te gaan de vogels te horen zingen, de zon te voelen als die schijnt, de wolken te zien bewegen, de bloemen te zien bloeien of de wind te voelen die over mijn gezicht streelt.

 

Tijd bestaat dan niet meer voor mij ik kan zo genieten van alles om mij heen, ik voel mij dan gedragen door een liefdevolle energie die ook de bron genoemd wordt. Door te lopen voel ik mijn voeten weer en ga ik als vanzelf door de aanraking van mijn voeten op de grond de verbinding aan met Moeder Aarde zodat alle overbodige gedachten afgevoerd worden door de wortels via mijn voeten naar Moeder Aarde zodat er weer ruimte komt in mijn hoofd.

 

Tijdens mijn wandeling zie ik allerlei tekens op mijn weg, het gevoel wat in mij leeft wordt weerspiegeld door mijn omgeving en zo vind ik de antwoorden die ik door teveel in mijn hoofd te zitten niet kreeg.

Als ik een antwoord op mijn vraag wil hebben zoek ik een teken in de natuur.

 

Ik giechelde toen ik een eekhoorntje zag zitten op de grond die mij ineens zag, schrok en zijn weg vervolgde door in een boom te klimmen. Ineens snapte ik het antwoord op mijn vraag door het symbool dit keer een dier de eekhoorn spiegelt mij dat ik opmerkzaamheid in de situatie moet zijn, meer speelsheid en vertrouwen mag hebben maar ook rust moet nemen tussen tijden van bewegen en niet bewegen, meer informatie moet verzamelen voor ik verder ga met mijn plan en moet opletten voor 'gevaar' . Hoe mooi kan het leven dan zijn door zo’n mooi symbool/dier, de eekhoorn op je pad een beter antwoord had ik zelf niet verzonnen.

Alles werkt samen als je het maar durft te zien.

In rust nemen ligt de kracht.

Liefs Helen.

 

instagram: helenvanloenen1

facebook:Helen van Loenen

Top